EvenimenteOrheiȘtiri

Au fost desemnate cele mai bune Țărăncuțe din raionul Orhei

Duminică, în s. Zahoreni, Orhei, a avut loc etapa finală a Concursului raional „Țărăncuța”.

Potrivit www.or.md, sărbătoarea a fost organizată de Secția Cultură şi Consiliul Raional Orhei în colaborare cu Primăria Zahoreni și are ca scop promovarea și păstrarea tradițiilor populare. Etapele de preselecție s-au desfășurat în mai multe localități: Hâjdieni, Șercani, Neculăieuca și Clișova, în care au fost selectate cele mai originale și autentice țărăncuțe. În etapa finală au concurat Elena Țurcan din Berezlogi, Maria Gânco din Vatici, Ludmila Marandici din Zahoreni, Veronica Liubinschi din Hulboaca şi Silvia Golovco din Teleșeu.
Programul concursului prevedea cinci probe: prezentarea, proba artistică, șezătoarea, fotografie de familie și „De la mama am învățat”.

Toate țărăncuțele au fost desemnate câștigătoare. Şefa Secției Cultură Elena Guler le-a mulţumit femeilor pentru activism, implicare şi exemplul demn de urmat în comunitate.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker