EvenimenteȘtiriTelenești

Elevii școlii de muzică și-au prezentat concertul de absolvire  

În imagine: Academicianul Gheorghe Mustea și-a anunțat decizia ca doi elevi ai școlii de muzică din Teleneşti să beneficieze de burse care-i poartă numele.

 

Duminică, pe scena Centrului raional de Cultură din Telenești, a avut loc concertul de absolvire a elevilor Școlii de Muzică ”Academician Gheorghe Mustea”, la care 11 învăţăcei și pedagogii lor au intepretat muzică clasică și populară, jazz și rok-operă, alte genuri.

Totodată spactatorii au avut posibiltate să asculte muzică corală, dar și interpretată la instrumente cu strune și aerofone de către pedagogii instituției, evoluări care l-au impresionat mult pe dl academician Gheor-ghe Mustea, prezent la concert: ”Am urcat pe multe podiumuri, dar iubesc podețul copilăriei, de unde vedeam stelele. De aici și sfatul meu pentru cei care vor să-şi facă din muzică destin: să nu uitați niciodată de podețele copilăriei, care v-au trezit speranțele că veți stăpâni podiumuri”, a remarcat maestrul.

După cum ne-a relatat Valentin Ursu, directorul instituției, în şcoală şi în cele două filiale ale ei învaţă peste 80 de elevi, care studiază instrumente muzicale în afara orelor de gimnaziu. Pe parcursul a 8 ani elevii de aici primesc o pregătire temeinică, ceea ce le permite să facă studii la instituțiile de învățământ de profil sau să activeze în colective artistice.

 

   Ion Cernei 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker