EvenimenteȘtiriTelenești

Elevii școlii de muzică și-au prezentat concertul de absolvire  

În imagine: Academicianul Gheorghe Mustea și-a anunțat decizia ca doi elevi ai școlii de muzică din Teleneşti să beneficieze de burse care-i poartă numele.

 

Duminică, pe scena Centrului raional de Cultură din Telenești, a avut loc concertul de absolvire a elevilor Școlii de Muzică ”Academician Gheorghe Mustea”, la care 11 învăţăcei și pedagogii lor au intepretat muzică clasică și populară, jazz și rok-operă, alte genuri.

Totodată spactatorii au avut posibiltate să asculte muzică corală, dar și interpretată la instrumente cu strune și aerofone de către pedagogii instituției, evoluări care l-au impresionat mult pe dl academician Gheor-ghe Mustea, prezent la concert: ”Am urcat pe multe podiumuri, dar iubesc podețul copilăriei, de unde vedeam stelele. De aici și sfatul meu pentru cei care vor să-şi facă din muzică destin: să nu uitați niciodată de podețele copilăriei, care v-au trezit speranțele că veți stăpâni podiumuri”, a remarcat maestrul.

După cum ne-a relatat Valentin Ursu, directorul instituției, în şcoală şi în cele două filiale ale ei învaţă peste 80 de elevi, care studiază instrumente muzicale în afara orelor de gimnaziu. Pe parcursul a 8 ani elevii de aici primesc o pregătire temeinică, ceea ce le permite să facă studii la instituțiile de învățământ de profil sau să activeze în colective artistice.

 

   Ion Cernei 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close