RezinaSportȘtiri

Ziua Familiei, a Sănătății și a Sportului la Ignăței

Iniţial am preconizat ca Ziua Internațională a Familiei să fie marcată la Ignăţei duminică, 13 mai, ca de obicei, în aer liber, împreună cu numeroasa familie de elevi, părinți, bunei, profesori, promovând astfel prin mobilitate, cântec, dans şi voie bună un mod sănătos de viaţă. Dar ploaia multașteptată de plugari și de pământul însetat, ne-a dat planurile peste cap.

De dimineață toate telefoanele sunau neîntrerupt și toți erau preocupați de o singură întrebare: ce facem cu sărbătoarea tradițională „La aer curat cu familia toată”, dacă plouă continuu?

La sfat cu părinții și elevii direcția liceului a decis, că sărbătoarea se va desfășura, dar cu o duminică mai târziu.

Și iată că pe 20 mai, la Ziua Familiei, a Sănătății și Sportului s-au adunat nu numai marea noastră familie, dar și oaspeți, parteneri fideli ai instituției noastre: profesori și elevi din gimnaziile Meşeni şi Peciște, mai mulţi bunici grijulii, care sunt parte ai proiectului cu același generic, lansat recent în liceul nostru, dar şi colaboratorii Inspectoratului de Poliție Rezina, care deja al șaselea an ne veghează securitatea în timpul competițiilor.

La deschiderea acţiunii, care s-a desfășurat pe stadionul liceului, le-au dorit participanților succese la probele sportive primarul Alexandru Calaraș și colaboratorul poliţiei Veaceslav Melnic. Medicul de familie, Dumitru Ioncu, a menționat că promovarea modului sănătos de viață în familie și societate, antrenarea părinților și copiilor în diferite activități mobile la aer liber constituie un factor determinant pentru sănătatea familiei și a fiecăruia dintre noi.

Profesorii de educație fizică Petru Chirița și Veaceslav Crangaci au prezentat ordinea desfășurării probelor sportive.

Primii au ieşit la start elevii claselor a III-a – a VI-a pentru crosul la 500 metri. În ordine crescândă s-a dat startul pentru participanții din treapta gimnazială și liceală la crosul de rezistență la 1000 și 2000 metri. În fruntea coloanei mergea mașina cu girofar, iar în spatele ei – altă mașină, la bordul căreia se afla medicul cu trusa pentru acordarea primului ajutor în caz de necesitate.

Proba „Cu mămica și bunica desenez pe asfalt” a adunat reprezentanţii diferitor generații, care au reflectat în lucrările lor familia, primăvara.

La ridicarea greutății s-au întrecut elevi din diferite instituții. La fel și la săritura în lungime cu elan. La jocul de şah şi dame asupra tablelor au meditat reprezentanți ai diferitor generații.

Membrii cercului „Robotica”, instruiţi de Ion Balan, au demonstrat în acțiune roboții asamblați de ei.

Cântecul, dansul şi voia bună i-a însoţit pe toţi participanţii la acţiunea „La aer curat cu familia toată”.  Au evoluat elevi din toate cele 17 clase ale liceului, fiind monitorizați de diriginții lor și directorul adjunct Iurie Talpă. Au răsunat cântece populare, în acordurile cărora lumea a dansat.

Învingătorii la probele sportive, concursul desenului pe asfalt s-au învrednicit de medalii, diplome și cadouri din partea instituției.

Acţiunea desfăşurată de direcția și de colectivul profesoral din Liceul Teoretic „Ioan Sârbu”, s. Ignăţei, cu susţinerea partenerilor educaționali din comunitate și raion, şi-a atins scopul propus: la aer curat cu familia toată au fost circa 200 de persoane, care şi-au demonstrat aptitudinile şi s-au odihnit.

Galina Platon, directoarea LT „Ioan Sârbu”, s. Ignăței, raionul Rezina

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker