ȘoldăneștiSportȘtiri

Ziua Naţională a Sportului la Şoldăneşti

În imagine: printre învingători este și Ion Gheorghiță din satul Șipca, care a ridicat de cele mai multe ori greutatea de 24 kg.

 

La Şoldăneşti, luptătorul Ion Nestor din satul Cușmirca a câştigat în competiţia la lupta naţională trânta desfășurată la Șoldănești în cadrul sărbătorii sportului un trofeu…viu, o oae. În întâlnirea cu Radu Lefter, originar din satul Cobâlea, care a durat aproximativ jumătate de oră, Ion a ieşit învingător.

Sărbătoarea consacrată Zilei Naţionale a Sportului și Mișcării Olimpice a întrunit circa 200 de persoane din 15 colective. Aceștia și-au măsurat puterile și aptitudinile la mai multe probe sportive. Petru Paierele din satul Vadul Rașcov a ajuns primul la finiș la alergări pe distanța de 3 kilometri. Pe aceeaşi distanță, printre fete, cea mai rapidă a fost consăteanca acestuia, Daniela Cojocaru. Altă fată din Vadul Rașcov – Valeria Paierele, a opținut cel mai bun rezultat la alergări pe distanța de 100 metri fete, iar Andrei Bulat din Șoldănești a fost cel mai iute printre băieți.

Echipa de fete de la LT ”Alexei Mateevici” din Șoldănești au obținut victoria la volei, iar tinerii din satul Olișcani au fost cei mai pregătiți pe terenul de mini-fotbal.

Marin Golban a fost cel mai puternic la bara fixă.

Destul de mulți spectatori au admirat competițiile la lupta națională trânta. În final, cucoșul l-a luat Petru Taban din Olișcani, iar iepurele i-a revenit lui Constantin Barbacaru din satul Cușmirca, consăteanul lui Ion Nestor, care a învins în categoria maturi.

Potrivit lui Anatol Plațânda, specialist pentru tineret şi șport la Consiliul raional Șoldănești, scopul și obiectivele principale ale organizării acestor competiții au fost propagarea modului sănătos de viață și antrenarea tinerilor în practicarea sistematică a sportului.

Reporteri „C”

 

 

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker