ȘtiriSTOP FALS

STOP FALS! Candu și Năstase au convenit să creeze ”o nouă coaliție proeuropeană”

Kp.md a titrat că speakerul Legislativului și liderul PPDA s-au arătat convinși că după alegerile parlamentare din toamnă va fi creată o nouă alianță proeuropeană.

Sursa: Colaj.

La 12 mai curent, portalul Actual.md care publică preponderent articole favorabile actualei guvernări, a inserat știrea cu titlul speculativ Se coace o nouă coaliție pro-europeană? Întâlnirea momentului în politica moldovenească!”, în care se spune că președintele Parlamentului, Andrian Candu, și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ”au fost surprinși astăzi la o discuție”, unde ”și-au dat mâna și au vorbit în prezența șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko”. Știrea a fost preluată integral de alte site-uri, cum ar fi Timpul.md sau Hotnews.md, iarKp.md a titrat că Năstase și Candu s-au și înțeles să creeze o nouă coaliție proeuropeană. În realitate, cei doi nu au avut o discuție propriu-zisă în ”Orășelul european”, ci doar s-au salutat și au schimbat câteva cuvinte, fără legătură directă cu politica.

În textul publicat de Actual.md se menționează că ”…liderii actualei coaliții de guvernare s-au arătat convinși că după alegerile parlamentare din toamnă va fi creată o nouă alianță pro-europeană. Ei și-au exprimat deschiderea pentru discuții cu toate formațiunile pro-europene care vor accede în viitorul Legislativ, ca să mențină cursul actual al țării”. Însă portalul Kp.md (care face trimitere la Actual.md), a schimbat titlul, reieșind că cei doi politicieni deja fac planuri comune de viitor, iar Năstase face parte din ”coaliția de guvernare”: ”Историческая встреча в парке: в ходе беседы лидеры правящей коалиции договорились создать новый проевропейский альянс (în traducere: ”Întâlnire istorică în parc: în cadrul discuției, liderii coaliției de guvernământ au convenit să creeze o nouă alianță proeuropeană”), cu subtitlul ”Andrian Candu și Andrei Năstase au discutat planurile de viitor într-un loc aglomerat”Kp.md a mai indicat că ”speakerul Legislativului și liderul partidului (adică, Andrian Candu și Andrei Năstase – notă Stopfals.md) s-au arătat convinși că după alegerile parlamentare din toamnă va fi creată o nouă alianță proeuropeană”.

Discuția” a durat câteva secunde și s-a referit la… efectele slăbitului

Andrian Candu și Andrei Năstase într-adevăr s-au întâlnit în ”Orășelul european”, amenajat de Delegația UE în Republica Moldova în Grădina Publică Ștefan cel Mare din Capitală sâmbătă, 12 mai 2018. Cei doi politicieni nu au avut însă o discuție propriu-zisă, ci doar un schimb de vorbe timp de câteva secunde. Acest episod a fost mediatizat și într-un reportaj difuzat dePublika TV. Din înregistrarea video se vede că A. Năstase s-a salutat cu Ambasadorul UE, pe care l-a felicitat, apoi s-a salutat și cu A. Candu. Iată dialogul dintre cei doi:

”Andrian Candu: – Salut. Succese. Ați slăbit.

Andrei Năstase: – E spre bine. E spre binele țării”.

A. Năstase: ”Ceea ce s-a scris este un fals”

Contactat de Stopfals.md, Andrei Năstase a spus că informația mediatizată este o minciună, distribuită intenționat de media controlată politic. ”L-am salutat pe Ambasadorul Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, căci am un respect deosebit față de UE pentru sprijinul pe care l-a acordat țării noastre. Întrucât acolo era și Candu, am dat mâna și cu el. Dacă mi-a întins mâna, l-am salutat. Mi-a spus că am slăbit, iar eu am răspuns că acest lucru este spre binele meu și al țării. Altceva nu am vorbit. Este un fals ceea ce s-a scris, o măgărie”, a specificat politicianul.

Lilia Zaharia

Stopfals.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker