EvenimenteOrheiRezinaȘoldăneștiȘtiriTelenești

Ne aşteaptă şi în acest an o sărbătoare a poeziei tinerilor creatori

Secţia Cultură, Tineret şi Sport, Secţia Educaţie, BPR „Vasile Alecsandri” şi AO CMEIC  din Teleneşti, cu susţinerea Consiliului Raional, au decis să desfăşoare şi în anul curent Festivalul-concurs regional al creatorilor de poezie „Pe o ramură de grai”, ajuns la a XI-a ediţie.

Festivalul este o bienală, care se înscrie în suita de manifestări din cadrul sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi Limba noastră cea română, de fiecare dată cu un generic actual. În anul curent drept temă pentru creaţii va servi viaţa şi activitatea personalităţilor marcante din raion, care în 2018 marchează aniversări jubiliare, şi va avea genericul „Legănaţi în cântec de baladă”.

Festivalul se va desfăşura în cinci etape, pe categorii de vârstă. Sunt invitaţi să participe condeierii din raioanele Teleneşti, Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Floreşti, Sângerei şi Călăraşi.

Participanţii vor prezenta câte trei poezii proprii, în variantă electronică şi CV-ul. În etapa a patra se preconizează participarea autorilor la ateliere de creaţie şi prezentări de carte, iar pe 27 august – premierea laureaţilor.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker