Evenimente

Turneu în memoria eroilor căzuți la Nistru  

Turneul tradițional de volei, care se organizează din anul 1995 în memoria lui Cezar Roman și Ion Panța, polițiști originari din Fedoreuca, raionul Orhei, ambii Cavaleri ai ordinului „Ştefan cel Mare”, căzuți cu moarte de erou în războiul de la Nistru, s-a desfăşurat în sala de sport a Gimnaziului  din Ciocâlteni. În afară de gazde au participat echipe din Mălăiești și din cadrul Batalionului cu destinație specială ”Fulger” al MAI.

Dar mai întâi participanţii au mers, împreună cu dna Valentina Roman, mama lui Cezar Roman și dna Efimia Panța-Botnari, sora lui Ion Panța,  la mormintele celor doi eroi, pentru a se reculege şi a depune flori.

În turneu a învins echipa BDS ”Fulger”, care a intrat în posesia Cupei instituită în numele celor doi eroi.

Valentina Roman şi-a exprimat recunoştinţa pentru faptul că eroii nu sunt daţi uitării:

”Mulțimim primarului Ion Ionașcu și tuturor sătenilor inimoși, colegilor lui Cezar pentru acest turneu al memoriei. El întreține vie amintirea despre ființele dragi, pe care le-am pierdut în acel război. Astfel, am primit susținere morală și putere din partea dumneavoastră, dăinuirea având un rost pentru mine or, viața, aspirațiile lui Cezar trebuie trăite în continuare”, a spus mama eroului.

Evenimentul a fost întregit şi de un concert. Poetul și  bardul local Vasile Știrbu a interpretat, alături de elevii  gimaziului, cântece patriotice. Cei prezenţi au fost invitaţi la o masă de pomenire.

Reporter ”C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker