EvenimenteȘtiriTelenești

De Ziua Familiei au felicitat dinastiile din profesie

Într-un mod original au marcat Ziua Familiei asistenta socială Angela Prisăcaru din Primăria Verejeni împreună cu Doina Rusu, șefa de post din localitate, Iulia Cazacu, șefa căminului de cultură, Maria Sofroni, angajată la căminul de cultură. Cu buchete de flori, dânsele au mers și au felicitat familii din sat, care au serviciu sau afaceri comune. 

Astfel, au vizitat întreprinderile individiale ”Mihail Cazacu” și  ”Tudor Cazacu”, patronii cărora muncesc împreună cu soțiile lor, Oficiul Medicilor de Familie, unde medica Mariana Golban muncește alături de mama sa Tatiana, care este asistentă medicală; Oficiul poștal, unde activează Ana Cazacu și Olga Bostan, care sunt rude apropiate. Dna Prisăcari ne spune că asemenea acțiune a organizat pentru prima dată:

”Ideea a fost să-i felicităm pe membrii acestor familii, uniți prin destin să muncească alături. A fost important s-o facem, fiindcă la activitățile din cadrul Festivalului familiei asemenea dinastii rămâneau în umbră, ceea ce nu era tocmai bine. Or, în mai bine de 30 la sută din familiile de la noi din sat, mai ales cele de intelectuali, mulți copii își aleg profesiile părinților.

Medica Mariana Golban ne-a mărturisit: ”Ne-am bucurat mult de această surpriză frumoasă. Chiar ne-a schimbat atmosfera de muncă pentru întreaga zi. La moldoveni familia întotdeauna a fost temelia societății și ar fi bine ca tradițiile frumoase să fie păstrate şi continuate”.

Satul Verejeni, una din cele mai mari localități din raion, cu o populație de peste 3000 de locuitori, este cunoscut cu familii unde sunt cei mai mulți gemeni, unde speranța de viață este puțin mai mare decât media pe raion. Totodată, aici activează peste 40 de agenți economici.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker