Evenimente

Au fost apreciate meritele promotorilor artelor din raion

Fanfara ”Olișca” din satul Olișcani (în imagine) este unul din colectivele laureate  din domeniul culturii din raionul Şoldăneşti, ediția 2017. Măestria tinerelor a fost înalt apreciată în cadrul Festivalului-concurs transfrontalier ”Răsune fanfare fără hotare” ediția a III-a, etapa Anenii Noi, Festivalul Internațional ”Dnestrovskii venok”, care a avut loc în raionul Iampoli, regiunea  Vinița, Ucraina.

Printre colectivele care s-au învrednicit de titlul de laureat în domeniul culturii este şi orchestra ”Trandafirii” de la Căminul de cultură ”G.Coșbuc” din Șoldănești, dirijor Ion Lupu. Pentru promovarea valorilor de înaltă performanţă ale dansului popular şi pentru abilităţile coregrafice unice, la nominaţia „Cel mai bun colectiv coregrafic” de premiu s-a învrednicit ansamblul de dansuri populare ”Vatra” de la aceeaşi instituţie, coregraf Alic Rudei.

Colectivului Şcolii de Muzică din Șoldănești i s-a decernat premiul ”Cei mai buni promotori ai artelor muzicale”. În această instituție studiază peste 100 de copii, unii dintre care au învins la concursurile ”Tânărul interpret” (orașul Rezina), ”George Enescu” (orașul Bălți), ”Tinere Talente” (orașul Chișinău).

Printre nominanți au fost ansamblul folcloric ”Vatra” din Cotiujenii Mari, conducător Vladimir Urschi, ansamblul folcloric ”Stejarii” din Dobrușa, conducător Aurel Pânzaru, fanfara ”Dumbrava” a Consiliului Raional Șoldănești, ansamblul de fluieriste ”Crăițele” din Cobâlea, conducător Aurel Julavschi.

 ”Cel mai bun profesor al anului din domeniul învăţământului artistic extraşcolar” a fost desemnată Ludmila Pulbere, profesoară de pian la Școala de Muzică din Șoldănești. Iar Iana Ceburciu, elevă a Școlii de Arte Plastice din Șoldănești s-a învrednicit de titlul ”Cel mai bun elev al anului în domeniul învățământului artistic extraşcolar”. Tânăra a învins în concursul național de desen ”Votul meu – viața mea”, organizat de CEC și în concursul național de desen ”Talentul nu ia mită, integritatea în imagini”, organizat de CNA.

Sorina Cernei a fost recunoscută drept cea mai bună interpretă vocală a anului, iar Aurel Paraschiv – cel mai iscusit meşter popular al anului.

În categoria ”Cel mai activ susţinător al culturii și sportului” învingător a fost declarat arhimandritul Mihai Făgurel, parohul bisericii din satul Sămășcani. Din inițiativa arhimandritului la Sămășcani au avut loc concursul cântecelor pascale, două curse de ciclism la mănăstirile Dobrușa și Pripiceni-Curchi, la care au participat circa 120 de persone,  șezătoarea cu sfințirea izvorului cel mare din satulul Sămășcani, concursul ”Tata, mama și eu – familie sportivă”.

Reporter ”C”

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker