EvenimenteȘoldăneștiȘtiri

Familie unită – societate prosperă

Acesta a fost genericul seratei, desfășurate de Primăria Șoldănești cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei. Sărbătoarea a adus în scena căminului de cultură din Șoldănești mai multe cupluri, care pe parcursul vieții au contribuit la consolidarea localității, servind și exemplu demn de a fi urmat.

După cum a fost menționat chiar din start, evenimentul a fost organizat cu scopul de a spori gradul de conștientizare a valorilor de familie, precum și pentru a spori responsabilitatea întregii comunități vis-a-vis de problemele familiei. În scenă au fost prezente patru cupluri din localitate, care au mers prin viață 50 de ani și au ajuns la nunta de aur. Aceștia sunt Liuba și Anton Roman, Vera și Victor Burduja, Alexandra și Ion Roman, Margareta și Nicolae Bejan. Fiind solicitați să dezvăluie secretul căsniciei reușite, oaspeții de onoare au menționat că dragostea, răbdarea, iertarea și înțelepciunea sunt pilonii pe care se întemeiază o familie.

Despre viața și aportul lor la consolidarea orașului au vorbit și alte zece cupluri, invitate în scenă. Printre acestea sunt Polina și Vladimir Galațchi, Ludmila și Ilie Șaptefrați, Galina și Valentin Tabuncic, Ludmila și Vasile Persianov, Lora și Vadim Grosu, Svetlana și Roman Zanoagă, dinastia Gligor.

Evenimentul s-a desfășurat ca rezultat al implicării Asociației “HelpAge International”, primăriei orașului Șoldănești și a grupului de voluntari din Asociația „Viitorul”.

 

Tatiana Vrăjitoru

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker