EvenimenteRezinaȘtiri

Rezina a  găzduit  Festivalul-concurs național „La izvoare”

În imagine: Evoluiază corul „Semănătorii” din Biești

 

Palatul raional de Cultură ,,Nicolae Lupov” din Rezina a găzduit  duminică Festivalul-concurs național al formațiilor corale de amatori ,,La izvoare”. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. Festivalul are drept scop dezvoltarea și promovarea artei corale de amatori, îmbogățirea repertoriului formațiilor cu piese corale naționale și universale, crearea unei platforme de comunicare și schimb de experiență între dirijori și membrii formațiilor de amatori din Republica Moldova.

După cum informează www.consiliu.rezina.md, la festival au participat formații corale din raioanele Briceni, Strășeni, Călărași, orașele Rezina, Dondușeni, Cupcini și Soroca.

Potrivit președintei juriului, Emilia Moraru, cu diplomă de merit s-au ales corurile „Izvorașul” din Rezina și „Orantis” din Soroca. Premiul special i-a revenit formaţiei „Doina Codrului” din satul Lozova, Strășeni. Cu Diplomă de gradul III au fost menţionate corurile „Semănătorii” din Biești, Orhei și ,,Teodor” din Șirăuți, Briceni. Pe locul II s-au clasat „Lăcrimioara” din Cupcini, „Doina Codrului” din Lozova și „Doinița” din Sireți, Strășeni; iar pe locul I – corul „Alexandru Malai” din Sadova, Călărași. De Premiul mare s-a învrednicit corala „Doina Nistrului” din Rezina.

Pe final, toate formațiile corale s-au reunit în fața Palatului de Cultură ,,Nicolae Lupov” și au interpretat lucrarea lui Teodor Zgureanu ,,Mândruțo cu ochi ca mura”, mai informează sursa citată.

 

                                                                 Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker