Social

Locuitorii din Cotiujenii Mari nu se pot deplasa din cauza drumurilor impracticabile

Cotiujenii Mari este cea mai mare localitate din raionul Șoldănești. Comuna numără peste 3000 de locuitori și cuprinde satele Cuşelăuca, Gara Cobâlea şi Cotiujenii Mari.

După precipitațiile abundente, drumurile devin impracticabile. Foto: guvern24.md

După cum relatează stirilocale.md, o problemă mare îi apasă pe locuitorii din Cotiujenii Mari: starea drumurilor din comună. Fiind o localitate amplasată pe colină, drumurile de țară cu o lungime de 42 km sunt distruse. Situaţia se agravează şi mai mult de fiecare dată când plouă sau ninge. 

La moment, se reuşeşte parţial rezolvarea acestei probleme cu închirierea de utilaj, o sumă mult prea mare pentru un buget şi aşa auster al localităţii. Primăria, în colaborare cu Asociația băștinașilor din Cotiujenii Mari au identificat soluţia – procurarea unui autogreder ar ajuta la economisirea a 60% din suma alocată pentru chiria mecanismelor.

„În urma achiziționării utilajului propriu, vom putea îmbunătăți condițiile de deplasare pentru două autobuze școlare care transportă zilnic peste 100 de elevi şi pentru cele peste o sută de mame care își duc copiii la grădiniță sau care îi plimbă în cărucioare, pentru vârstnicii care vor să meargă în siguranță pe drumuri și pentru toţi locuitorii care merită să trăiască în condiții mai bune, la baștina lor”, spune primarul localităţii, Nicolae Dorogan.

Costul total al proiectului este de 20 800 de dolari. Guvernul Elveţiei oferă un grant de 15 000 de dolari, Primăria contribuie cu 2 900 de dolari, iar băștinașii vor să adune aceeași sumă, de 2 900 de dolari. Aceștia fac apel către cei din diasporă, plecați din localitate. Donațiile pot fi făcute pe guvern24.md, precizează sursa citată.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker