RezinaSocialȘtiri

Caz de rabie depistat la Solonceni

Zilele trecute cetățeanul Ion R. în vârstă de 44 de ani din satul Solonceni s-a pomenit în propria curte cu o pisică străină, destul de agresivă care a dat buzna peste el. Stăpânul a vrut s-o alunge, însă pisica s-a aruncat asupra lui, mușcându-l de mână. În ajutor i-au venit membrii familiei. Între timp pisica a pierit. Cadavrul animalului l-au îngropat.

Potrivit dlui Valentin Botnari, șeful Direcției Siguranța Alimentelor (DRSA) Rezina, specialiștii serviciului au bănuit că ar fi vorba de un caz de rabie (turbare). Cadavrul pisicii pierite a fost dezgropat și supus investigației de laborator la Centrul Național de Diagnostică Veterinară din Chișinău, care a confirmat că animalul fusese bolnav de rabie. Inspectorii direcției s-au deplasat în localitatea respectivă, unde au vaccinat 181 de pisici și câini, au declarat stare de carantină pentru două luni, timp în care urmează să fie întreprinse un șir de acțiuni obligatorii în asemenea cazuri. Toți cei 5 membri ai familiei cetățeanului mușcat se tratează contra rabiei și se află în afara oricărui pericol.

Rabia este o boală infecțioasă acută, care se transmite de la animale la om prin mușcare. Cetățenii care au fost agresați de asemenea animale domestice sau fiare sălbatice, trebuie să se adreseze medicului de familie, medicului veterinar de liberă practică, sau specialiștilor de la DRSA, a mai specificat V. Botnarl.

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker