RezinaSocialȘtiri

Rezina va deveni o comunitate prietenoasă vârstnicilor

 

În imagine: Secvenţă de la concursul de talente „Anii tinereţii mele”, desfăşurat în raionul Rezina. Foto consiliu.rezina.md

Orașul Rezina trebuie să devină o comunitate prietenoasă vârstnicilor, cu servicii publice și sociale de calitate, axate pe nevoile locuitorilor, cu cetățeni activi și responsabili, care se implică în viața localității, se specifica în proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Planului strategic de integrare a componentei „Comunitatea prietenoasă vârstnicilor în Strategia de dezvoltare locală a orașului Rezina”.  

Pe parcursul lunii februarie 2018 AO „Casmed” a organizat mai multe întâlniri, la care au participat  vârstnici, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai diferitor instituții publice și private din oraș. În cadrul acestor întâlniri au fost determinate cele mai acute probleme cu care se confruntă persoanele în etate, și nu numai. În baza celor constatate, Comitetul de coordonare a elaborat un Plan de acțiuni, care se preconizează a fi realizat pe parcursul anilor 2018 – 2019.

Acest Plan are ca scop ghidarea primarului, Consiliului Orășenesc, organizațiilor obștești și a mediului de afaceri în organizarea prioritară a eforturilor pentru soluționarea problemelor majore cu care se confruntă comunitatea, dar și valorificarea oportunităților interne și externe care pot influența pozitiv schimbările, ca Rezina să devină o comunitate prietenoasă vârstnicilor.

Planul de acțiuni prevede 7 obiective principale: asigurarea accesului populației orașului la servicii calitative de transport public; adaptarea clădirilor publice și spațiilor exterioare din or. Rezina și suburbii la necesitățile locuitorilor de vârsta a treia; sporirea accesului locuitorilor orașului la posibilități de comunicare și informare; ridicarea gradului de participare a persoanelor vârstnice în viața orașului; promovarea experienței și meritelor locuitorilor de vârsta a treia din or. Rezina și suburbii; crearea și menținerea serviciilor comunitare pentru îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor orașului Rezina cu accent pe persoanele vârstnice; asigurarea securității și siguranței vârstnicilor social-vulnerabili din or. Rezina și suburbii prin instalarea detectoarelor de fum în locuințele acestora.

Proiectul de decizie în cauză, care mai prevedea și desemnarea membrilor Comitetului coordonator (9 persoane), a fost aprobat în unanimitate de către cei 21 de consilieri prezenți la ședința Consiliului Orăşenesc Rezina din vinerea trecută.

 

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker