EvenimenteRezinaȘtiri

Să le fie tot timpul furtunul uscat!

La Cuizăuca a fost inaugurat oficial Punctul de Pompieri și Salvatori, care va deservi comuna Ghiduleni, satele Bușăuca, Otac, Cuizăuca și Cogâlniceni. Acest lucru a devenit posibil datorită susținerii și contribuției Consiliului raional Rezina, a primarilor localităţilor vizate, dar și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit paginii web a Consiliului Raional Rezina, la ceremonie au participat preşedinta raionului, Eleonora Graur, șeful-adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Sergiu Golovaci. Colonelul a venit la eveniment cu un cadou – o autospecială şi a accentuat în alocuţiunea sa, „că ziua de astăzi este una semnificativă pentru toți cetățenii, iar inaugurarea postului din localitatea dată va permite ca pompierii să intervină prompt în timpul situațiilor de risc pentru a proteja bunurile și viețile omenești.”

Vadim Ciobanu, primarul satului Bușăuca, prezent la eveniment, s-a arătat mulțumit de faptul că s-a reușit înfiinţarea acestui punct or, localităţile vizate sunt situate la periferia raionului. „Pentru a ajunge de la Rezina, pompierilor le trebuiau la vreo 30 de minute, pe când pompierii locali vor putea interveni în 10–12 minute. Personalului Punctului de Salvatori și Pompieri le doresc ca furtunul să le fie veșnic uscat, iar acțiuni de salvare să întreprindă doar la orele de antrenament”, a mai spus dl Vadim Ciobanu.

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker