SocialȘoldăneștiȘtiri

“Caravana talentelor” ia amploare

Concursul “Caravana talentelor” ia amploare în raionul Șoldănești. Anul curent, în competiție s-au lansat 21 de colective artistice, cu două mai multe decât în 2017. Evenimentul s-a desfășurat în incinta căminului de cultură „George Coșbuc” din centrul raional. În scenă au evoluat elevi de la instituțiile de învățământ din raion.

 

Potrivit organizatorilor, concursul de creație artistică a copiilor „Caravana talentelor” are scopul de a cultiva tinerei generații gustul pentru muzică, literatură, dans, dar şi a le descoperi şi promova aptitudinile. Elevii au demonstrat în scenă că cinstesc şi cunosc obiceiurile, tradițiile și creațiile artistice moștenite de la străbuni.

Juriul, alcătuit din reprezentanți ai Consiliului raional Șoldănești și specialiști de la Diecția Învățământ, a apreciat evoluarea participanților în baza a patru criterii: măestria interpretativă, originalitatea evoluării, cultura și ținuta scenică și autenticitatea costumului național. La fel, concurenții trebuiau să respecte durata evoluării în scenă.  Fiecare formaţie a avut la dispoziție până la 15 minute, iar Centrelor de Creație li s-au oferit câte 20 de minute.

Învingătorii urmează a fi desemnați ținându-se cont de vârsta participanților și genurile artistice puse în scenă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text şi foto de Victor Sofroni

 

 

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close