SocialȘoldăneștiȘtiri

“Caravana talentelor” ia amploare

Concursul “Caravana talentelor” ia amploare în raionul Șoldănești. Anul curent, în competiție s-au lansat 21 de colective artistice, cu două mai multe decât în 2017. Evenimentul s-a desfășurat în incinta căminului de cultură „George Coșbuc” din centrul raional. În scenă au evoluat elevi de la instituțiile de învățământ din raion.

 

Potrivit organizatorilor, concursul de creație artistică a copiilor „Caravana talentelor” are scopul de a cultiva tinerei generații gustul pentru muzică, literatură, dans, dar şi a le descoperi şi promova aptitudinile. Elevii au demonstrat în scenă că cinstesc şi cunosc obiceiurile, tradițiile și creațiile artistice moștenite de la străbuni.

Juriul, alcătuit din reprezentanți ai Consiliului raional Șoldănești și specialiști de la Diecția Învățământ, a apreciat evoluarea participanților în baza a patru criterii: măestria interpretativă, originalitatea evoluării, cultura și ținuta scenică și autenticitatea costumului național. La fel, concurenții trebuiau să respecte durata evoluării în scenă.  Fiecare formaţie a avut la dispoziție până la 15 minute, iar Centrelor de Creație li s-au oferit câte 20 de minute.

Învingătorii urmează a fi desemnați ținându-se cont de vârsta participanților și genurile artistice puse în scenă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text şi foto de Victor Sofroni

 

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker