OrheiPoliticȘtiri

Amenințări de război în CR Orhei

În şedinţa ordinară din vinerea trecută, Consiliul Raional Orhei, în mai puțin de două ore, a examinat 32 de proiecte de decizii. Rapiditatea a fost explicată de președintele ședinței, Valeriu Covaș, prin lucrul productiv în comisiile de specialitate ale Consiliului, relatează radioorhei.info.

 

Printre proiectele de decizii prioritare aprobate în cadrul ședinței se numără: aprobarea exercițiului bugetar raional pentru anul 2017, modificarea bugetului raional pentru anul 2018, aprobarea Strategiei IMSP Spitalul Raional Orhei și a planului strategic pentru anii 2018 -2022 ș.a.

Totuși, ritmul alert al ședinței a frânat la unele proiecte. Animozități a stârnit procedura de vot asupra cererii prealabile înaintată Consiliului Raional de fostul vicepreședinte Dorin Zghibarță, care consideră că a fost demis ilegal din funcția ocupată.

Polemici și acuzații între foștii parteneri de la guvernarea raionului (PD și PL) au răsunat în timpul aprobării Planului local anticorupție pentru anii 2018 – 2020. Liberalii consideră că un document similar a fost aprobat în 2015, asta însă nu a dus la descoperirea unor acțiuni de corupție în cadrul Consiliului Raional Orhei. Totodată el a declarat că unii angajați ai Consiliului Raional lipsesc nemotivat de la locul de muncă, sugerând că aceștia se implică în campania electorală. Potrivit consilierului Vasile Roman, șoferul noului vicepreședinte Sergiu Pâslaru absentează de la serviciu, dar este remunerat.

De partea cealaltă, Sergiu Pâslaru a declarat că el se află permanent în teritoriu, iar în cazul în care se dorește un război în consiliul raional atunci ar trebui de examinat şi cum era cheltuit combustibilul pentru unitățile de transport de către foștii vicepreședinți.

La rândul său, președintele raionului, Tudor Golub, a acuzat foștii colegi de guvernare că nici ei nu se aflau permanent la locurile de muncă. Acesta a calificat drept nefondate acuzațiile consilierului Alexandru Miron că ar fi intimidat pe cineva în cadrul campaniei care de desfășoară la Jora de Mijloc.

Amintim că după alegerile locale de acum trei ani, la cârma raionului s-a instaurat alianța formată din consilierii PD-PL-PPEM. La începutul anului curent alianța s-a destrămat, iar la guvernarea raionului au rămas reprezentanții PPEM și PD, democrații mărindu-și numărul de aleși locali pe seama unui grup de foști consilieri PLDM.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker