PoliticȘtiri

Artificii cu artişti: Gazmanov – din partea lui Dodon, Kobzon – din partea lui Șor etc.

Artişti celebri de peste hotare vor susţine la Chișinău concerte consacrate Zilei de 9 Mai.  Marţi, 8 mai, scena instalată în Piaţa Marii Adunări Naţionale i-a fost oferită lui Oleg Gazmanov din Rusia, pentru un concert patronat de preşedintele Igor Dodon.

Un alt concert a fost organizat în centrul capitalei în ziua de 9 mai, de Partidul Democrat, care a anunţat un program cu astfel de artişti ca Delia, România, şi Thomas Anders, Germania. Mâine, 12 mai, în prima plan va ieşi Ilan Șor (Shor), la invitaţia personală a căruia în parcul Afgan din Chişinău vor cânta interpreţii ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leșcenko, relatează www.radioorhei.info.

Jurnaliştii care au încercat să afle cât vor costa concertele au scris că au primit de la organizatori răspunsuri evazive. Astfel, socialiştii susţin că Gazmanov va cânta la Chişinău pro-bono. Democraţii au spus că toate cheltuielile vor fi reflectate în rapoartele financiare ale partidului. Nici despre arvuna artiştilor poporului din fosta URSS, Iosif Kobzon şi Lev Leșcenko nu s-a aflat decât faptul că finanţarea ar veni de la Fundaţia „Miron Șor”.

Luni seara, la emisiunea „Politica” de la TV8, un angajat al publicaţiei ruse Meduza, Ilia Juguliov, a estimat că onorariul pe care îl primeşte Oleg Gazmanov pentru un atare concert e în jur de 50 mii de dolari, al lui Thomas Anders – de 20-25 mii de euro, iar cel al lui Iosif Kobzon – de 50 mii de euro. Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, a mai precizat că Iosif Kobzon zboară doar cu avioane charter, iar suma pentru cele 3 concerte din Chişinău s-ar ridica la 400 mii de euro.

Necunoscute sunt şi cheltuielile pentru concertul de la Orhei din ziua de marţi, 9 mai, care, de asemenea, e legat de numele primarului şi liderului partidului omonim, Ilan Sor. În orice caz, afişele anunţă că de organizarea evenimentului din parcul Ivanos, unde vor evolua artişti din republică, se ocupă o altă asociaţie obştească indispensabilă de Șor – „Pentru Orhei”.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker