EvenimenteRezinaȘtiri

Manifestaţii dedicate Zilei Victoriei şi Zilei Europei

La Rezina mitingul dedicat Zilei Victoriei şi zilei europei s-a desfășurat în dimineaţa zilei de 9 mai la Complexul memorial din centrul oraşului.

Au luat cuvântul Eleonora Graur, președinta raionului Rezina și Simion Tatarov, primarul orașului.

E. Graur a menţionat că „această zi este o sărbătoare dublă – Ziua Victoriei și Ziua Europei, ceea ce ne face să fim mai puternici. Datoria noastră este să nu uităm trecutul, lecția tristă a celui de al Doilea Război Mondial”.

Publicul a păstrat un minut de reculegere, însoțit de trei salve de pistoale automate, iar un sobor de preoți a oficiat un serviciu divin întru veșnica pomenire a celor căzuți pe câmpurile de luptă. Un grup de elevi au prezentat un recital de poezie.

Mitingul s-a încheiat cu depunerea florilor recunoștinței la piedestalul Monumentului.

Acţiuni festive dedicate Zilei Victoriei şi depuneri de flori au avut loc pe 9 mai şi la Şoldăneşti, Orhei, Teleneşti.

La Orhei, Ziua Europei a fost marcată în parcul orăşenesc printr-o festivitate în care au fost antrenaţi copii şi tineri. O festivitate similară a fost organizată şi la Biblioteca Publică „Vasile Alecsandri” din Teleneşti. Duminică la Teleneşti va fi un flashmob în centrul oraşului dedicat Zilei Europei.

 Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker