SocialȘoldăneștiȘtiri

Sătenii adună fonduri pentru reparaţia cantinei sociale

În imagine: Programul a inclus un concert, concursuri, un  iarmaroc de caritate, distracţii pentru copii, hora satului.

 

Şezătoarea „Duminica familiei”, organizată la Răspopeni, Şoldăneşti, de către AO „Prudens”, administraţia publică locală şi „HelpAge International”, a avut drept scop principal colectarea de fonduri pentru renovarea şi amenajarea cantinei sociale.

Potrivit surselor noastre din Răspopeni, în sezonul rece, câteva bucătărese voluntare, în cantina fostei şcoli, au gătit mâncare pentru 30 de bătrâni sărmani. Clădirea însă nu era conectată la apeduct şi sistemul de canalizare, utilajul era uzat.

După ce primăria a decis să deschidă în clădirea fostei şcoli o grădiniţă de copii, pentru cantina socială a fost găsit un alt local, dar care necesită reparaţii serioase, estimate la circa 50 mii de lei. Deoarece administraţia satului nu dispune de mijloacele financiare necesare, s-a decis ca resursele respective să fie colectate în cadrul unui târg de caritate.

După cum a menţionat edilul satului Nicolae Gonţa pe reţelele de socializare, sătenii au participat activ la şezătoare. Mai multe gospodine din localitate, dar şi din Rezina, au vândut bucate tradiţionale gătite acasă, banii fiind depuşi în contul reparaţiei cantinei. Colectarea banilor continuă. Organizatorii sunt convinşi că în campanie se vor include şi agenţii economici din localitate, consătenii din diasporă şi alte persoane cu inimă mare.

 

Elena Şova

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker