SocialȘoldăneștiȘtiri

Istoria ”aruncată sub gard”?

În imagine: Monumentul, strămutat la locul nou

Conflict în preajma sărbătorilor din luna mai. Acesta s-a produs în satul Glingeni, raionul Şoldăneşti. O parte din locuitoriii satului acuză administrația locală pentru decizia de a ”arunca istoria sub gard”. Anume astfel a fost calificată inițiativa de a transfera monumentul ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din ograda bisericii într-un alt loc.

Vasile Bârcă, primarul satului, respinge învinuirile consătenilor și afirmă că monumentul era amplasat într-un spațiu închis. Potrivit dumnealui, chestiunea a fost discutată la Consiliul local şi s-a decis ca monumentul să fie strămutat într-un loc mai vizibil, în afara teritoriului bisericii, unde să fie amenajat în anul curent şi un scuar, loc pentru solemnităţi, cu resursele financiare rezervate pentru amenajarea teritoriului.

Consilierul local Valeriu Clapon afirmă că chestiunea privind strămutarea monumentului nu a figurat oficial în agenda şedinţei şi a fost discutată la şedinţă aşa, printre altele, ca o problemă actuală. S-a vorbit că ar fi necesar de elaborat un proiect, un plan de lucru, dar o decizie concretă nu a fost adoptată.

Din spusele activiştilor satului, administraţia locală va reveni la această chestiune.

 

 

Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker