ApropoȘtiri

3 Apropo de referendumul propus la Chişinău de Centrul Social-Politic European

În nr. 15-16 ale CUVÂNTUL-ui am publicat partea I și partea II dintr-o serie de patru articole la tema unirii RM cu România. Aici vă invit să analizăm informația despre intenția Centrului Social-Politic European de a fi desfăşurat la Chişinău un referendum, cu scopuri și rezultate antiunioniste de la sine înțelese, care pe mine m-a făcut ca, întâi de toate, să mă interesez cine sunt judecătorii.

Și, din cele cum se prezintă ei în Internet, am aflat că acest Centru, susținut de parteneri europeni (adică de cei care nu vor NICI ca statul de pe Bâc să devină membru al Uniunii Europene și NICI ca el să se unească cu România), își propune să acorde suportul necesar „pentru ca R. Moldova cu o viteză mai accelerată (SIC!) să devină membră a UE”.

Așadar, sunt plătiți bine și vor face totul ca finanțatorii să fie mulțumiți de activitatea lor. Iar cuvintele despre grija lor pentru imaginata viteză MAI accelerată a venirii noastre în UE (de parcă deja mergem într-acolo, însă doar ACCELERAT, ceea ce, ne dau de înțeles, nu-i satisface) – aceste cuvinte vorbesc foarte clar nu numai despre cât de „serioase” le sunt intențiile, ci și pe cât de mult trebuie să-i credem.

Dacă acest Centru are ȘI intenția, precum declară, de a-i învăța pe locuitorii RM să facă totul / să activeze după regulile din UE, de ce nu s-ar concentra, un timp bun, asupra realizării acestui scop arhi important, ca, abia după niște succese palpabile în acest sens, să-i întrebe despre atitudinea lor față de reunire? Centrul în cauză încă n-a făcut nimic, dar iată-l, bob sositor în ajutorul antiunioniștilor, gata să ne fericească cu un așa-zis referendum local, într-o chestiune de importanță existențială pentru românii moldoveni de la est de Prut.

Se vede de la o poștă că pentru acești „binevoitori” importă să obțină – pe orice căi – niște cifre care să le permită să tot cetere că, vedeți Dvs., oamenii nu ar dori reunirea. Or, pentru a obține astfel de rezultate „obiective” la Chișinău, unde o mare parte a locuitorilor sunt cei, încă în viață, aduși peste noi de imperiul sovietic și urmașii lor, în majoritate îndoctrinați de propaganda antiromânească, nu se cere multă minte și nici mult efort.

Citiţi partea a patra în nr. viitor

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker