EconomieOrheiȘtiri

„Mozzarella” de la Brăviceni, interzisă în Rusia?

Agenţia federală rusă pentru siguranţa agroalimentară şi veterinară „Rosselhoznadzor” a emis o interdicţie temporară pentru accesul pe piaţa rusească a produselor lactate ale fabricii „VC-Saturn-13” SRL din Brăviceni, Orhei.

După cum relatează www.moldstreet.com, producţia acestei fabrici nu va avea acces pe piaţa rusească ca urmare că ar fi încălcate unele cerinţe veterinare şi sanitare ale Federaţiei Ruse şi ale Uniunii Economice Euroasiatice.

Solicitată de sursa citată, Nina Cociorvă, directoarea întreprinderii „VC-Saturn-13” SRL a remarcat că această interdicţie ţine nu de calitatea producţiei, în special a caşcavalului „Mozzarella”, ci de pretenţiile unor colaboratori ai serviciului vamal din Rusia.

„În ajun de sărbătorile pascale am expediat clientului nostru din regiunea Vladimir, Rusia un tir cu circa 20 de tone de caşcaval. Din motive neclare marfa a fost depozitată în depozitul vamal, de unde a dispărut şi a ajuns şi în reţeaua de magazine, dar cu etichetele noastre deteriorate. Clienţii noştri încearcă acum să clarifice împrejurările dispariţiei producţiei noastre şi au iniţiat procese în instanţe. Potrivit unor informaţii, vinovaţii pentru situaţia creată ar fi fost suspendanţi din funcţii” a declarat dna Cociorvă pentru sursa citată. Dumneaei speră că situaţia se va clarifica şi producţia de la Brăviceni va reveni pe piaţa rusească.

Amintim că fabrica de lactate a „VC-Saturn-13” SRL din Brăviceni este dotată cu utilaje şi tehnologii performante italiene şi este unicul producator de caşcaval „Mozzarella” din Moldova. Fabrica de prelucrare a laptelui a fost deschisă în anul 1997, iar din 2007 aici se produce şi caşcaval „Mozzarella”, utilajul respectiv fiind instalat cu ajutorul specialiştilor din Italia.

De obicei, în Italia şi nu numai, inclusiv în Moldova, brânza „Mozzarella” este utilizată la prepararea pizzei.

În afară de „Mozzarella”, la fabrica din Brăviceni se produc şi alte tipuri de brânzeturi, smântână, etc. (în imagine)  care se bucură de succes pe piaţa din Moldova pentru că aici nu sunt utilizaţi aditivii alimentari care ar prelungi termenul de păstrare a produselor.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker