Evenimente

Ministerul intenţionează să debirocratizeze asistența medicală primară

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a revizuit și perfecționat indicatorii de performanță în asistența medicală primară prin reducerea acestora de la 19 indicatori la 6, fapt ce va permite debirocratizarea asistenței medicale primare și eficientizarea acesteia, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Astfel, medicii de familie vor îndeplini mai puține formulare, decât în prezent, ceea ce va contribui la utilizarea mai rațională a timpului planificat pentru consultație, la îmbunătățirea comunicării medic – pacient, la asigurarea unui acces echitabil şi la sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor medicale prestate pacienților, se concretizează în comunicat.

Instituțiile medicale primare vor trebui să prezinte, trimestrial, îndeplinirea indicatorilor de performanță la următoarele categorii: prevenirea, depistarea precoce și supravegherea maladiilor cardiovasculare, diabetului zaharat, a stărilor precanceroase și a cancerului, tuberculozei, gravidele şi copiii.

Prin asta Ministerul urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale prestate, depistarea precoce a maladiilor, şcolarizarea şi supravegherea adecvată a pacienţilor cu maladii cronice în condiţii de ambulator.

Plata cu caracter stimulator pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță constituie cel puțin 15% din salariul de bază al lucrătorului medical și se alocă în dependență de indicatorii realizați, mai menţionează Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Foto simbol

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker