EvenimenteȘoldănești

Şi fetele vor la armată

Mai multe tinere din raionul Şoldăneşti şi-au demonstrat pregătirea fizică de rând cu flăcăii încadrați în concursul dedicat Zilei recrutului. Deşi oficial nu au putut fi încadrate în competiţii, fetele au alergat împreună cu băieţii pe distanța de 100 metri. În total, la eveniment, au participat 110 tineri din localităţile raionului Şoldăneşti.

Ziua recrutului din primăvara acestui an a adunat pe terenul sportiv din satul Olişcani tineri din 19 primării. Băieţii s-au întrecut la diferite probe sportive.

Conform rezultatelor competiţiilor, la alergarea pe distanţa de 100 m, cea mai rapidă dintre fete a fost Claudia Ştefârţă din Poiana. Printre flăcăi, cel mai bun rezultat la această probă l-a înregistrat Andrei Bulat din Şoldăneşti. Iar la 1000 metri, cel mai rapid a fost Petru Paierele din satul Vadul Rașcov.

La bara fixă, cel mai rezistent, având cele mai multe ridicări, a fost Ion Iancu din Găuzeni. Aruncarea grenadei a fost o altă probă tradiţională la care s-a evidenţiat Andrei Rusu din centrul raional.

Tragerea otgonului i-a pus la grea încercare pe recruţi. A învins echipa din Şoldăneşti.

Cei prezenţi la competiţii au avut parte şi de un show militar cu participarea ostaşilor din Brigada cu destinaţie specială din orașul Bălți.

Potrivit informaţiilor oficiale, în această primăvară, 36 de tineri din raionul Şoldăneşti urmează să fie înrolaţi în rândurile Armatei Naţionale.

Natalia Rotari

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker