EvenimenteTelenești

O profesie ce cuprinde întreg universul  

Cu ocazia zilei profesionale a bibliotecarului, la Biblioteca „Vasile Alecsandri” din Teleneşti  a avut loc concursul raional „O profesie ce cuprinde întreg universul”, la care au participat șase bibliotecare dintre care trei cu stagiul de peste 45 de ani de activitate și altele trei cu până la 10 ani de activitate în domeniu.

După cum ne-a relatat Maria Furdui, directoarea instituției, Ziua Bibliotecarului a fost omagiată într-un format competitiv concursul purtând genericul ”Inovație plus tradiție”:

”Astfel am demonstrat cât de armonios se pot îmbina formele tradiționale care pot fi apreciate de un anumit public și cele inovative axate pe tehnologii de comunicare, instruire non-formală; că o bibiotecară trebuie să posede talent și aptitudini necunoscute  de către colegi”, a menționat dna Furdui.

Cele șase bibliotecare: Valentina Munteanu (Chiţcanii Vechi), Nina Tofan (Teleneşti), Ana Balan (Ordăşei), Mariana Borş (Scorţeni), Vera Curchi (Suhuluceni) și Olga Răileanu (Ghiliceni) au concurat la trei probe: inovație versus tradiția în bibliotecă; măestria artistică a bibliotecarei și activitate improvizată cu publicul.

Toate concurentele au dat dovadă de multă  măestrie profesională și artistică, iar juriul le-a apreciat prezentările cu diplome și cadouri.

Concursul a fost susținut financiar de către Consiliul Raional Telenești prin Secția Cultură, Tineret și Sport.

Participantele la concurs au primit un mesaj de felicitare din partea dlui Igor Șarov, secretar de stat la Ministerul Culturii, Educației și Cercetării care s-a aflat în ziua respectivă într-o vizită de lucru în raionul Telenești și care a apreciat concursul drept ”o inspirată opțiune și atașament sufletesc față de meseria care are menirea de a educa oameni, schimba destine și modela suflete”.

Ion Cernei 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker