EvenimenteRezina

Ştefan cel Mare perceput de copii: apărător, ctitor de ţară şi de biserici

Anul 2018 este declarat Anul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cu această ocazie, sâmbătă, 21 aprilie, la Biblioteca Publică Mateuți s-a desfăşurat un concurs de pictură întitulat: „Domnitorul Ștefan Vodă și Moldova în viziunea copiilor”.

Utilizatorii bibliotecii, amatori de pictură, s-au prezentat pentru a schița ce au reținut din cele povestite la expoziția de carte închinată domnitorului și din cărțile lecturate la această temă.

Au venit să-i susţină pe concursanţi dna Doina Donica, secretara consiliului sătesc și dna Ala Nicolai, asistenta socială.

Concursanţii au redat în culori mici istorii în viziunea lor despre Marele Domnitor. Cel mai reușit desen a fost al Valeriei Donica (cl. a-IV-a), care centrează Domnitorul, în spatele său străjuind biserici, școli, stele și pacea, iar în mâini ținând o mănăstire, pe care o veghează cu privirea. Desenele Mariei-Elena Cebotari și Gloriei Berghi (cl. a-IV-a) – Domnitorul cu cartea și Domnitorul cu paloșul apărării păcii în Țara sa – la fel ne-au impresionat.

În final copiii și-au demonstrat ingeniozitatea în jocurile oferite recent de programul „Novateca”.

Anghelina Ursache, şefa BP Mateuți

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker