EvenimentePolitic

Orheianul Roman Boțan, deputat Pl, cu un discurs în Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est

În cadrul celei de-a 5-a ședință plenară a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), reprezentantul Parlamentului Republicii Moldova, Roman Boțan, a intervenit cu un discurs în care a reiterat necesitatea consolidării relațiilor de bună vecinătate între statele membre, în scopul asigurării păcii, securității și stabilității în regiune, se menţionează într-un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

 

Deputatul a subliniat importanța bunei cooperări în contextul în care regiunea este expusă amenințărilor hibride și propagandei, care afectează securitatea și stabilitatea Europei, dar și procesele de integrare europeană din statele aspirante, precum și în contextul în care unii actori internaționali întreprind acțiuni care depășesc cadrul dreptului internațional și periclitează sistemul interstatal de cooperare.

Roman Boțan a atras atenția participanților sesiunii asupra pericolului imens aferent prezenței  ilegale a trupelor militare ale Federației Ruse în partea estică a Republicii Moldova, ceea ce prezintă o amenințare gravă nu numai pentru securitatea națională, dar și pentru securitatea întregii regiuni și a Europei în întregime.

Ulterior, Roman Boţan, care este președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova a vorbit des-pre eforturile pe care le depune Republica Moldova pentru a determina Federația Rusă să își retragă trupele și munițiile din regiunea transnistreană, solicitând participanților la sesiune să sprijine pe toate căile Republica Moldova în atingerea acestui obiectiv.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker