Evenimente

Care şoferi vor fi obligați să susțină examene pentru recuperarea permiselor

Persoanele prinse băute la volan vor rămâne fără permise de conducere și le vor putea recupera doar după ce vor susține din nou examene. Legea privind siguranţa traficului rutier ar putea fi completată cu un articol nou: „Redobândirea dreptului/permisului de conducere”, scrie bizlaw, citat de jurnal.md

Acesta prevede că anularea permisului de conducere se dispune de către autoritatea competentă în următoarele cazuri: 1. titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă cu pedeapsă penală sau sancţiune contravenţională de privare de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 1 an şi mai mult; 2. titularul permisului de conducere a fost declarat inapt de către cadrele medicale abilitate să testeze psihofiziologic şi medical conducătorii de vehicule.

Permisul de conducere anulat poate fi redobândit, în condiţii generale, după decăderea temeiurilor de anulare a acestuia, la prezentarea unei dovezi în acest sens, susţinerea de către solicitant a examenului de calificare pentru obținerea permisului de conducere după frecventarea, în cazurile stabilite, a unui curs de instruire antialcoolică şi antidrog.

Organele care asigură executarea pedepsei penale sau sancţiunii contravenţionale de privare de dreptul de a conduce vehicule, remit neîntârziat autorității competente permisele de conducere ridicate pentru anularea acestora.

Totodată, Legea va mai prevedea că lucrătorii medicali din orice instituţie medico-sanitară, indiferent de forma de organizare juridică, atunci când constată că o persoană din evidenţa sa care deţine permis de conducere prezintă, conform normelor stabilite de Guvern afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător de vehicul, sunt obligate să informeze unitatea poliţiei rutiere în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea, în vederea ridicării acestui permis în modul stabilit și remiterii autorității competente pentru anularea acestuia.

Foto simbol: RTV. net

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker