EvenimenteInvestigații

Între 350 și 1200 de euro pentru un permis de conducere.

13 cazuri de corupție, cu mită ce variază între 350 și 1200 de euro, pentru promovarea cu succes a examenului și probei de traseu pentru obținerea permisului de conducere, au fost documentate și înregistrate de Centrul Național Anticorupție de la începutul anului curent. Ultimul caz a fost înregistrat marți, 17 aprilie. Un bărbat din orașul Telenești a fost reținut în flagrant delict de ofițerii și procurorii Anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență.

Potrivit www.anticoruptie.md, bărbatul din Telenești ar fi pretins și primit 1100 de euro de la un tânăr, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B”. Pentru că nu s-a ținut de cuvânt, bărbatul a fost denunțat la DGT Nord a CNA.

Mai multe măsuri speciale de investigație şi procesual-penale au fost efectuate în vederea acumulării materialului probator, urmare a cărora omul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celor 1100 de euro pretinși, bani transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore, se menționează într-un comunicat de presă al CNA.

Experți anticorupție sunt de părere că schemele de corupție la obținerea permisiului de conducere nu sunt curmate din cauză că organele de drept nu ajung la beneficiarii finali ai sumelor care se dau pentru promovarea examenelor și testelor. În cele mai dese cazuri sunt reținuți intermediarii și nu beneficiarii finali ai schemelor de crimă organizată. Beneficiarii finali ai schemelor de corupție din sistemul școlilor auto ar fi, în opinia experților, persoane cu funcții de conducere în structurile administrației de stat.

Anticoruptie.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker