EconomieEvenimente

În 2 ani, profitul întreprinderilor municipale din Orhei a scăzut de 9 ori

Profitul întreprinderilor municipale din Orhei şi, implicit, vărsămintele acestora la bugetul local s-au redus cardinal în ultimii ani. Datele privind executarea bugetului municipal Orhei pentru anul 2017 arată că acestea au transferat în buget doar 11 300 lei. Suma este de aproape 5 ori mai mică decât cifra planificată la începutul perioadei, relatează radioorhei.info

Numai două întreprinderi subordonate autorităților municipale au participat la completarea bugetului din profitul pe care l-au obținutîn anul 2017: „Orhei Transport” a transferat cca 10 200 de lei, iar „Hotelul Codru” – mai puţin de 1000 de lei.

În ultimii 2 ani, defalcările la buget din profitul întreprinderilor municipale s-au redus drastic. Astfel, dacă  în 2015 suma a fost de 96 000 lei, apoi în anul următor, aceasta s-a redus de 3 ori, până la 36 000 lei.  În 2017, faţă de anul de referinţă 2015, reducerea a fost și mai mare – de 9 ori.

Întreprinderile municipale din Orhei sunt obligate să verse în bugetul local 10% din profitul pe care îl obţin, în conformitate cu o decizie adoptată de Consiliul orăşenesc Orhei în anul 2014.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close