EvenimenteSocial

Proiectul ”Bunici grijulii” în raionul Telenești

În imagine: Adunare la Gimnaziul Pistruieni, în cadrul căreia sunt identificaţi primii bunici grijulii.

 

Proiectul ”Bunici grijulii” a demarat în localitățile raionului Telenești. Asta după ce în fiecare școală au avut loc adunări cu participarea părinților, pedagogilor, reprezentanților primăriilor, persoanelor de vârsta a treia, în cadrul cărora au fost identificați bunicii grijulii, dar și câte un responsabil pentru desfăşurarea campaniei.

 

După cum a relatat pentru ”C” Mariana Plăcintă, șefa Serviciului Securitate Publică la Inspectoratul de Poliţie Telenești, procesul de identificare a decurs fără mari dificultăți, deși activitatea este una voluntară:

”Am identificat deocamdată câte 1-2 bunici care vor însoți copiii mici la școală / de la şcoală. Spre exemplu, la Ciulucani este Ion Corman, la Chiștelnița – Maria Meleca, la Scorţeni – Tamara Gheorghiu ş.a.m.d. Au fost marcate de asemenea traseele pe unde se vor deplasa aceștea. La Ciulucani și Țânțăreni, unde traficul rutier este destul de intens, bunicii grijulii sunt alături de elevi la locurile de trecere, au primit veste de culoare galbenă și bastoane care le vor permite să oprească vehiculele la momentul traversării străzii de câtre copii”, a menționat dna Plăcintă.

În total au fost identificați 21 de bunici grijulii. A fost numit și primul coordonatori al activității lor în raion – Boris Crețu, 67 de ani, pensionar MAI. La începutul lunii mai dlui Crețu urmează să i se ofere un oficiu în clădirea Consiliului Raional Telenești, de unde va dirija cu activitatea bunicilor grijulii.

”Am găsit înțelegere și gătință de a colabora între oamenii în etate, părinți și primarii localităților. Toată lumea conştientizează: copilul trebuie să aibă un drum în siguranță de acasă până la școală. Deși este o chestiune de voluntariat, sperăm că această campanie va fi una de durată”, a precizat la rândul său Alexei Vrăjitoru, inspector-șef al Inspectoratului de Poliţie Telenești.

Proiectul ”Bunici grijulii” a fost lansat mai bine de o lună în urmă la Rezina de către conducerea Inspectoratului General al Poliţiei. Lansarea proiectului la scară națională urmează să aibă loc la Chișinău pe data de 4 mai.

 Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker