Evenimente

Au fost deschise spații comunitare în patru biblioteci rurale

În imagine: Inaugurarea spaţiului comunitar la Biblioteca Publică Verejeni.

 

Patru spații comunitare au fost inaugurate pe parcursul ultimelor două luni în cadrul bibliotecilor publice din Verejeni, Băneștii Vechi, Vadul-Leca și Telenești, unde urmează să fie desfășurate activități în cadrul proiectului ”Lab TIC – Femeia în pantofi de lideră”, serviciu care are ca scop implicarea femeilor în diferite activități comunitare, inclusiv promovarea liderismului între femei  prin intermediul tehnologiilor informaționale. 

În cadrul evenimentului de la Biblioteca Publică Verejeni invitaţi au fost Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale ”V.Alecsandri”, Pavel Casian, șeful Direcției raionale Cultură, Tineret și Sport, primarul de Verejeni  Ștefan Bârcă, de asemenea mai multe doamne și domnișoare din localitate.La inaugurare a concertat ansamblul ”Vatra” de la căminul de cultură din localitate. Beneficiarele serviciului ”Lab TIC – Femeia în pantofi de lideră” Ana Străjescu și Ana Chihai și-au exprimat speranţa că acest spaţiu va apropia și mai mult femeile din comunitate.

Dna Maria Furdui a remarcat pentru ”C” că noul proiect trebuie să motiveze femeia de la sat să obţină mai mult folos pentru sine petrecând timpul în bibliotecă:

”Proiectul este unul național și prezintă în sine un laborator de tehnologii informaționale și comunicare menit să inițieze, să instruiască femeia rurală în diferite activități, inclusiv și să-i dea deprinderi de lideră prin intermediul calculatorului cu ajutorul unor formatori. ”Lab TIC” este un  fel de club pe interese al femeilor, unde pentru început ele se pot aduna. Un capitol aparte din acest serviciu îi revine organizării și lansării unui spațiu comunitar în bibliotecă, amenajat cu ajutorul primăriei locale în incinta sălii de lectură pentru maturi. Aici sunt două calculatoare pentru  orice doritor de a-și dezvolta oportunitățile digitale”, a menționat directoarea bibliotecii publice din Telenești.

Un spaţiu comunitar s-a deschis şi la biblioteca din Băneştii Vechi. Alexandru Chele, directorul căminului de cultură și bibliotecii, crede că astfel biblioteca va avea mai mulți vizitatori, inclusiv din rândurile femeilor:

”Proiectul este pentru toate vârstele, dar suscită mai mult interesul persoanelor tinere, care vor să cunoască mai multe, să schimbe ceva în viața lor. Adică oferim celor care vin aici nu numai cărți, dar și posibilitatea de a accesa site-uri pe diferite teme, de a discuta. De regulă spațiul comunitar nu este gol mai ales în zilele de odihnă și de sărbătoare”,  spune dl Chele.

Reporter „C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker