Evenimente

Două coliziuni în aceeaşi zi, trei şoferi implicaţi şi toţi au părăsit locul faptei

De Paştele Blajinilor, în raionul Rezina, agenţii de circulaţie au documentat două cazuri, în care două automobile au lovit obstacole, şoferii părăsind locul accidentului. În unul din mijloacele de transport se aflau doi tineri de câte 18 ani, ambii depistaţi în stare de ebrietate, care afirmă că unul ar fi fost la volan când a tamponat gardul unei gospodării, iar celălalt l-ar fi schimbat şi ar fi condus maşina de la locul accidentului.

În seara zilei de 16 aprilie curent, aproximativ pe la ora 19.00, un șofer, fiind la volanul unui automobil, a deteriorat gardul unei gospodării din strada A. Mateevici, orașul Rezina. Potrivit informațiilor, incidentul rutier s-ar fi întâmplat când conducătorul auto făcea manevră de deplasare cu spatele, după care a plecat într-o direcție necunoscută.

La scurt timp a fost stopat automobilul de model Opel Vectra, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, vizibil sub influența alcoolului. Acesta a fost supus testului alcooscopic și s-a constatat o concentrație de alcool de 0,81 mg/l. Șoferul a declarat polițiștilor că el doar ar fi urcat la volanul automobilului și ar fi părăsit locul impactului rutier, însă gardul a fost deteriorat de un amic al său, tot în vârstă de 18 ani, cu aceeași unitate de transport. Supus testării alcooscopice și al doilea conducător auto era în stare de ebrietate, având în aerul expirat o concentrație de alcool de 1.17 mg/l. Pe numele acestor doi șoferi au fost întocmite procese penale pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată.

Un alt caz s-a produs tot pe 16 aprilie c. în satul Ghiduleni, raionul Rezina, în jurul orei 03:00. Șoferul, în vârstă de 28 de ani, la volanul unui BMW, circula cu viteză excesivă și a lovit un obstacol de pe marginea drumului, după care a părăsit locul impactului.

Pentru că nu a anunțat poliția despre comiterea accidentului și nu a rămas la locul coliziunii până la sosirea oamenilor legii, conducătorul auto riscă să rămână fără permis de conducere pe un termen de la 2 până la 3 ani sau arest contravențional.

Inspectoratul de Poliție Rezina recomandă șoferilor să manifeste responsabilitate față de viața și sănătatea participanților în traficul rutier.

Foto simbol bzb.ro

Diana Maxim, ofițeră de presă la Inspectoratul de Poliţie Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker