Evenimente

Regulamentul comerţului la Orhei: Gherete – nu, parcări – da

La sfârşitul anului trecut, edilii orheieni au aprobat Regulamentul de desfășurare a activității de comerț. Documentul conţine o serie de condiţii şi restricţii care vor trebui respectate de către comercianţi.

Printre prevederile restrictive se numără interdicţia de a desfăşura comerţ ambulant şi de a amplasa gherete pe mai multe străzi din centrul oraşului, în particular pe străzile adiacente pieţei centrale – Eminescu, Negruzzi, Scrisului Latin. În afară de aceasta, nu va fi voie de amplasat gheretele mai aproape de 250 de metri față de alte unități comerciale şi la o distanţă mai mică de 6 metri de marginea carosabilului.

 Regulamentul mai pune în fata comercianţilor un șir de obligaţiuni – să  asigure locuri de parcare pentru unităţile de comerţ staţionare, să păstreze și să mențină curățenia pe spaţiile din jurul acestora ș.a. 

Locurile de parcare sunt o condiţie impusă și piețelor comerciale din Orhei, de la care se mai cere să dispună de punct de apă potabilă şi wc pentru bărbați și femei. 

În cadrul şedinţei la care a fost aprobat Regulamentul, la propunerea conslierului Mihai Tihon, a fost acceptată și o obligațiune care se referă la viceprimarul responsabil de domeniul comerțului în Orhei. Funcționarul de la primărie ar urma să raporteze, cel puţin o dată în semestru, despre cum se execută documentul menit să reglementeze comerţul în anul ce a început.

www.radioorhei.info

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker