EvenimenteSocial

Spitalul raional Orhei caută 50 de medici şi asistente

Instituţia Medico-Sanitară Publică Spitalul Raional Orhei încearcă să acopere deficitul de personal medical anunţând un nou concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante. În total, sunt scoase la concurs 50 de unităţi:  o jumătate dintre acestea –  de medici, iar altă jumătate – de asistente medicale.

După cum relatează radioorhei.info, spitalul din Orhei are nevoie, pentru diferite secţii, de 4 pediatri, 3 neurologi, 3 anesteziologi-reanimatologi, 2 medici-interniști. Necesarul de medici de alte specialităţi este de câte o unitate până la un sfert de unitate. Printre funcţiile care sunt propuse spre suplinire se numără şi cea de şef al Secţiei traumatologie.

Potrivit şefei Secţiei resurse umane, Viorelia Vacari, spitalul anunţă concursuri privind ocuparea funcţiilor vacante în fiecare lună. În anul trecut, 10 medici s-au eliberat și 12 s-au angajat, însă cei veniţi au fost tineri specialişti, iar urmare a concediilor de maternitate unele funcții au devenit din nou libere. Pe de altă parte, majoritatea medicilor din cadrul spitalului sunt trecuţi de vârsta medie: 20% chiar sunt deja pensionari și doar 30% au vârste de până la 40 de ani.

De notat că, la scară raională, spitalul din Orhei are un număr record de angajaţi – în jur de 600 de persoane. Însă în acest număr intră nu doar medicii şi asistentele medicale, ci şi personalul medical inferior, cel administrativ-gospodăresc.

La moment este vacantă şi funcţia de director al IMSP Spitalul Raional Orhei, după ce Elena Palanciuc a devenit şefă a Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică. Angajarea unui nou director ține de competența Ministerului Sănătăţii.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker