EvenimenteRezinaSocialȘoldănești

Produse pentru „Masa Bucuriei”

În imagine: Voluntara Tatiana Negară explică regulile campaniei şi mulţumeşte pentru donaţii.

Peste o tonă de produse alimentare au fost colectate în Șoldănești şi Rezina în cadrul campaniei naționale ”Masa Bucuriei”, desfășurată de Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu „HelpAge International Moldova”. Acțiunea a avut loc pe 31 martie c.

 

Voluntarii grupurilor de inițiativă locale au încurajat oamenii care făceau cumpărături să doneze produse alimentare neperisabile, care ulterior vor fi folosite pentru pregătirea prânzurilor calde la cantinele sociale.

Tatiana Negară, pensionară, voluntară, Rezina: ”Facem un act de binefacere pentru bătrânii şi persoanele defavorizate, care merită un prânz cald. Oamenii sunt receptivi, avem donatori de toate vârstele, de la trei ani până la peste 70. Un băiat de 11 ani ne-a spus că vrea ca vârstnicii să se bucure de cadoul făcut de el. Și pensionarii donează produse, chiar dacă pensiile lor abia de le ajung pentru trai. Le mulțumim tuturor!”

Galina Bahnaru, voluntară, Șoldănești: ”Am întâlnit multă receptivitate azi. Poate pentru că suntem în ajunul Paștelui. Totodată, facem asemenea acțiuni pentru prima dată și, probabil, sunt și curioși. Suntem foarte mulțumiți și mândri de locuitorii orașului nostru. Nu ne-am așteptat să colectăm atât de multe produse. Acestea vor aduce momente de fericire pe feţele a 30 de persoane care se alimentează la cantina socială”.

Lidia Stratulat, voluntară, Șoldănești: ”Campania decurge foarte bine, iar noi suntem fericiți să participăm la o asemenea acțiune de caritate.  Oamenii nu merg indiferenți pe alături de coşul special instalat pentru donaţii. Unii dintre ei nu au venituri mari, ba din contra, dar participă la acțiune. Rolul nostru este să-i informăm ce produse pot dona.”

Vlada Ixari, 17 ani, donatoare, Rezina: ”Vârstnicii din Republica Moldova sunt lăsați în voia sorții de copiii lor, care sunt plecați peste hotare. Ei au nevoie de ajutorul nostru. Pensiile lor sunt mici și nu le ajung nici pentru mâncare. Nu am mai participat la acțiuni de voluntariat până în prezent”.

Parascovia Roșca, 76 de ani, donatoare, Șoldănești: ”Și eu am 76 de ani, dar mă mai duc picioarele. Când nu mă voi putea întreține, poate mă vor ajuta și pe mine oamenii, din acest motiv am hotărât să donez și eu ceva producte. Trebuie să ne ajutăm unii pe alții.”

Polina Galațchi, 70 de ani, donatoare, Șoldănești: ”Am decis să donez produse pentru ca în ajunul sărbătorilor de Paști să transmitem lumină și căldură celor mai triști ca noi”.

Organizația „HelpAge International Moldova” susține vârstnicii nevoiași, prin implementarea unui serviciu numit „Cantină socială” în 9 localități din raioanele Şoldăneşti şi Rezina, oferind zilnic un prânz cald pentru 270 de persoane, în perioada lunilor ianuarie-aprilie. Proiectul „Suport pentru perioada rece a anului pentru cele mai vulnerabile persoane din Republica Moldova” este susținut financiar de Crucea Roșie din Elveția.

Neli Gâștemulte

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker