EvenimenteUtil

ATENȚIE: Nu incendiaţi gunoiul şi iarba uscată!

În ajunul sărbătorilor de Paşti şi Paştele blajinilor, cu părere de rău, există o practică foarte păguboasă de a da foc gunoaielor adunate, iar aceasta deseori conduce la incendii.

La fel, în perioada sezonului de primăvară o parte din intervenţiile pompierilor este la stingerea ierbii şi stufului pe suprafeţe destul de extinse. Deci, se cheltuie suplimentar resurse, iar adesea arderea vegetaţiei uscate are loc concomitent cu unele incendii de proporţii, unde pompierii ajung mai târziu şi nu cu tot echipamentul necesar, în dependenţă de specificul situaţiei (de descarcerare, de protecţie, etc.). Din aceste considerente pierderile din urma incendiilor pot deveni colosale, iar în unele cazuri pot fi curmate şi vieţi omeneşti.

În cazul observării unui incendiu în faza sa de dezvoltare, cetăţenii trebuie să intervină cu mijloacele pe care le au la îndemână pentru lichidarea lui şi să anunţe de urgenţă serviciile publice la nivelul localităţilor sau pompierii la numarul de telefon 901.

Foto simbol ecoportal.md

Serghei Balan, Roman Cosâi, specialişti la SAÎI al SSE Rezina

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker