Evenimente

Salariile angajaților instituțiilor medicale publice vor fi majorate cu 4,1 %

Cabinetul de miniștri a aprobat indexarea, de la 1 aprilie 2018, cu 4,1 % a salariilor lunare de funcție ale angajaților instituțiilor medicale publice, reieșind din indicele preţului de consum, stabilit în prognoza macroeconomică de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, de majorarea salariilor va beneficia personalul medical (medici, asistente/asistenți medicali, infirmiere/infirmieri), personalul administrativ-gospodăresc, funcţionarii administrativi și personalul de conducere.

Astfel, salariul unui medic din cadrul unui spital raional va creşte de la 6263,2 lei, până la 6520 lei, al unei asistente medicale – de la 4423,3 lei la 4604,6 lei.  După același algoritm, vor fi majorate salariile tuturor categoriilor nominalizate în Hotărârea de Guvern.

Tot de majorarea salariilor vor beneficia și angajații secției de medicină nucleară și personalul medical antrenat în serviciul de psihiatrie.

La fel, proiectul mai prevede excluderea cotelor maxime ale cheltuielilor pentru salarizarea angajaților instituțiilor medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker