ApropoEvenimente

Guvernarea are nevoie de pensionari săraci

 

Începând cu 01 aprilie 2018, Guvernul a indexat pensiile pentru limita de vârstă cu 6,6%. Adică cele 532 178 de persoane care beneficiază de acest tip de pensii vor primi suplimentar în medie câte 96 de lei. Pentru asta Guvernul a rezervat în bugetul anului curent 553 mln lei, motivând că mai mult nu are de unde. De fapt, rezerve pentru a dubla, cel puţin, cota indexării există.

Pentru deservirea împrumutului luat de la Banca Naţională în scopul acoperirii miliardului furat Cuvernul achită anual peste 810 milioane de lei. Adică, dacă acest furt în proporţii deosebit de mari, care s-a produs nu fără concursul guvernanţilor, n-ar fi fost pus pe spatele contribuabililor, autorităţile aveau posibilitate să majoreze pensiile lunare ale celor 532 178 de pensionari cu încă 122 de lei.

Rezerve similare, fără doar şi poate, în bugetul ţării s-ar mai găsi. De exemplu, la indicaţia liderului PDM, Guvernul şi Parlamentul, în regim de urgenţă, au găsit peste 200 milioane de lei pentru a construi la marginea Chişinăului, retrăgând din circuitul agricol pe totdeauna 90 ha de teren agricol, o Arenă pentru sport.

Lista capriciilor PDM–ului, finanţate din banii publici, poate fi continuată. Şi asta pentru că bunăstarea populaţiei nu figurează pe lista priorităţilor guvernanţilor. Dimpotrivă, ei au nevoie de pensionari şi invalizi săraci. Pentru că anume aceştia constituie contingentul lor principal de alegători. Or, omul sărac uşor poate fi manipulat şi amăgit cu fel de fel de „binefaceri” şi „semne de atenţie”. Dacă în Republica  Moldova n-ar fi atâţia sărmani, cine ar accepta să-i voteze ori să meargă la mitingurile socialiştilor sau ale democraţilor  pentru o pungă de macaroane sau 100 de lei? Pe cine ar ademeni în partidul său Şor cu magazinele sale sociale sau cârnăciorii de doi bani?

Sunteţi mulţumiţi de o asemenea „atenţie şi susţinere”, stimaţi pensionari? Atunci, după cum spune preşedintele Dodon, fiţi buni şi nu vă „diorgăiţi”, dar aşteptaţi cuminţi câte zile mai aveţi pomenile celor de la guvernare.

Foto simbol vocea.md

Tudor Codreanu

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker