EvenimenteRezinaSocial

Unica bibliotecă din țară cu cinematecă virtuală

Tehnologiile moderne nu vin să ia locul cărţii, ci mai degrabă au misiunea de a o completa. De aceasta s-au convins vizitatorii Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu” din Rezina. În deosebi elevii instituțiilor de învățământ din localitate care au vizitat „Cinemateca virtuală”, recent organizată în cadrul unui proiect investițional.  

Potrivit Galinei Davâdic, șefa Bibliotecii, „Cinemateca”, prin realitatea ei virtuală, oferă utilizatorilor noi metode și posibilități de cunoaștere a lumii, de percepere a realității micro- și macrocosmosului, a mediului acvatic, a unor zone istorice, turistice, etc. Ea este dotată cu ochelari și cărți speciale editate cu imagini 3D. Dna Davâdic susține că ideea aducerii realității virtuale în bibliotecă i-a venit după ce a testat diverse gadgeturi la forumurile tematice la care a participat. Această inovație tehnologică se bucură de popularitate în mod deosebit printre elevi, fapt adeverit de majorarea bruscă a frecventării instituției de către aceștia.

„Cinemateca virtuală” face parte din proiectul „Împreună pentru comunitate”, susținut de programul „Novateca”, având sprijinul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova și al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a mai relatat dna G. Davâdic.

Foto din arhiva BPR “M.Eminescu”.

Ion Perciun

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker