EvenimenteOrheiPoliticTelenești

Judecătoria Orhei va examina insolvabilitatea firmei care a păzit cele 3 bănci de unde s-a furat miliardul şi apoi primăria Orhei

Insolvabilitatea firmei  de pază ”Klassika Force” va fi decisă de Judecătoria Orhei (sediul Telenești). Ședința de judecată este programată pentru 18 aprilie. Cazul „Klassika Force” a ajuns la Judecătoria Orhei din motiv că dosarele de insolvabilitate nu se mai examinează de Curțile de Apel, ci de judecătoriile de primă instanță, relatează radioorhei.info.

Procesul de insolvabilitate a fost pornit încă la sfârșitul anului 2015 la Curtea de Apel Chișinău. În acest dosar au avut loc mai multe ședințe, dar la sfârșitul anului trecut judecătorul care examina cazul, Sergiu Arnăut, a fost suspendat de Consiliul Superior al Magistraturi pentru că este cercetat penal într-un dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Anterior, „Klassika Force” s-a ocupat de paza celor trei bănci falimentate – „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială”. Dar, în debutul scandalului legat de frauda bancară, o mașină a agenției, care transporta arhiva băncilor, a fost furată în circumstanțe suspecte și incendiată.

Odată cu instalarea fostului administrator al „Băncii de Economii”, Ilan Şor, în fruntea administrației de la Orhei, „Klassika Force” și-a schimbat adresa juridică în incinta unei întreprinderi municipale din localitate. De asemenea, firmei i-a fost încredințată paza Primăriei Orhei.

Administratorul firmei de pază „Klassika Force”, Igor Bodorin, a fost sancționat anul trecut de Banca Națională pentru activitatea sa în funcția de membru al Consiliului de Administrare al „Unibank”. Până în anul 2013 Bodorin a ocupat funcția de șef al Serviciului Pază de Stat.

 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker