EvenimenteSocial

Cine va beneficia de valorizarea pensiilor în 2018

În cadrul ședinței de Guvern din 21 martie au fost aprobați coeficienții de valorizare ai venitului asigurat pentru anul 2017 și actualizați coeficienții cumulativi de indexare în baza cărora se va realiza procesul de valorizare a pensiilor în anul 2018.

Potrivit Serviciului informare și comunicare cu mass-media a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pensiile vor fi valorizate începând cu 1 aprilie 2018 pentru persoanele care și-au stabilit pensia în anii 2012-2013, iar începând cu 1 octombrie 2018 se vor valoriza pensiile pentru limită de vârstă şi pensiile de dizabilitate stabilite în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 martie 2017.

Majorarea pensiilor, urmare a valorizării, va fi diferențiată în funcție de anul stabilirii acesteia și de venitul realizat de persoană.

Respectiv, la 1 aprilie 2018, pensiile pentru limită de vârstă se vor majora în medie cu 272,17 lei pe lună, iar pensiile de dizabilitate – în medie cu 252,39 lei.

La 1 octombrie 2018 pensiile pentru limită de vârstă se vor majora în medie cu 325 lei pe lună, iar pensiile de dizabiliate – în medie cu 300,12 lei.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker