Centenarul Marii UniriEvenimente

100 de cărţi despre Basarabia

În imagine: La eveniment au participat autorii şi redactorii cărţilor, poeţi, scriitori, istorici, oameni de cultură, bibliotecari, lume îndrăgostită de limba, istoria și cultura neamului românesc.  Ion Perciun oferă autografe.

În cadrul multiplelor manifestări culturale și patriotice dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România, pe 26 martie c., la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” din Chișinău au fost lansate opt lucrări din colecția „100 de cărți despre Basarabia la 100 de ani de la Unire”, inclusiv „Basarabia – pământ românesc” de Mihai Tașcă, „Ochii Basarabiei” de Gheorghe Pârja, „Iubirea de Viață, Țară, Baștină și Neam” de Ion Perciun, „Acasă” de Nicolae Rusu, „Basarabia: Populația. Istoria. Cultura” de Ștefan Ciobanu și altele.

Au organizat evenimentul reprezentanții proiectului „Românii din jurul României” (dr. Vasile Șoimaru); AO „Institutul de Studiul Arhivelor” (dr. Mihai Taşcă); Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” din Chișinău (dr. Mariana Harjevschi și dr. Lidia Kulikovski); Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, Maramureș (dr. Teodor Ardelean).

Majoritatea cărţilor lansate vor fi distribuite cu titlu de donaţie bibliotecilor şi instituţiilor de învâţâmânt din ţară.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker