EvenimenteOrheiSocial

Inundaţii după nămeţi

După ninsorile abundente, vremea dă semne de încălzire rapidă. Duminică, apa a curs gârlă din nămeţi. În această ordine de idei, încă la începutul săptămânii, la şedinţa Comisiei situaţii excepționale Orhei s-a atras atenţia că supraîncărcarea unor bazine acvatice poate provoca inundaţii.

Viorel Patraș, seful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, citat de radioorhei.info, a menţionat, între primele, iazul orăşenesc, unde din cauza neasigurării spaţiului pentru acumularea apei din precipitaţii, apa deja se scurgea prin evacuatorul de avariere şi chiar trecând deasupra construcţiei hidrotehnice. Supraîncărcarea iazului face imposibilă reglarea debitului pe canalul de evacuare a pârâului Ivanos, ceea ce ar putea pune în pericol, mai cu seamă, casele din strada Dimo. La mijlocul lunii martie, salvatorii au fost chemaţi în ajutor la Tabăra, unde ridicarea nivelului apei în iaz a condus la ridicarea nivelului apei freatice şi inundarea beciului unei gospodarii (în imagine).

Potrivit datelor DSE Orhei, și bazinele acvatice din câteva localităţi săteşti comportă riscuri de inundaţii. Mai ales că semnale alarmante au parvenit încă înainte de recentele căderi de zăpadă. O situaţie asemănătoare s-a creat şi la Hâjdieni, probleme pot apărea şi la Brăneşti, dar şi la Vatici, din cauza pâraielor care s-ar putea revărsa, a notat Viorel Patraș.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker