Centenarul Marii UniriEvenimente

În Parlamentul României s-a găsit consens. Procesul Unirii poate fi lansat oricând

Unirea dintre Republica Moldova și România a început, iar Guvernul român ar trebui să facă un minister de relații cu statul Republica Moldova. Despre aceasta scrie deputatul român Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook, citat de unimedia.info.

Potrivit lui Tomac, declarația adoptată pe 27 martie curent de parlamentarii tuturor partidelor românești, inclusiv cei ai grupului minorităților naționale, demonstrează că în România există consens politic în ceea ce privește relația cu românii de peste Prut.

Deputatul mai spune că declarația este argumentată solid și va rămâne în istorie drept actul care a stat la baza procesului de reîntregire.

„În fapt, marţi, România a decis în forul ei legislativ că este de acord să declanșeze oricând procesul de unificare cu Republica Moldova, atunci când și decidenții de la Chișinău vor dori același lucru. Sunt convins că după alegerile din noiembrie, vom putea declanșa negocierile cu autoritățile Republicii Moldova pentru un proces rapid și eficient de reîntregire”, scrie deputatul român Eugen Tomac.

Eugen Tomac afirmă că cetățenii moldoveni sunt mințiți și ținuți în izolare și sărăcie, iar unica scăpare este Unirea.

„La București, în schimb, după decizia de ieri, niciun guvern nu va mai putea nega necesitatea înființării unui minister pentru relația cu Republica Moldova. O instituție care să sprijine, prin acțiuni concrete, procesul de reunificare, proces care trebuie explicat tuturor partenerilor României, inclusiv Federației Ruse. Unirea a început! Doar cine nu vrea să accepte această realitate, neagă ceea ce nu pare, este un proces ireversibil”, a conchis deputatul român.

UNIMEDIA amintește că în cadrul şedinţei solemne din 27 martie 2018, în Parlamentul României, a fost dezbătută şi adoptată „Declaraţia solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, prin care se vor reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul ce trebuie să fie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker