Social

Directorul concediat pentru că a împlinit 65 de ani a fost repus în funcție

Prin decizia de marți a Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, Vladimir Cărăuș a fost restabilit în funcţia de director al Gimnaziului „Anton Moraru” din Pistruieni. La 23 ianuarie 2017 Direcţia Generală Educaţie Telenești a întrerupt contractul de muncă cu dl Cărăuş pe motiv că ar fi împlinit vârsta de 65 de ani.

Acum un an, ”C” a publicat un articol despre situația curioasă în care se pomenise Vladimir Cărăuș. Dumnealui deținea funcția de director al Gimnaziului „Anton Moraru” din anul 1982. La 15 iunie 2016 comisia de concurs iarăşi l-a desemnat în această funcţie, iar mai apoi a fost chemat la DGE, unde i s-a cerut să semneze un contract de muncă doar pentru perioada 17 iunie 2016 – 23 ianuarie 2017.

Directorul a fost nevoit să scrie mai multe petiții, motivând discrepanța dintre unele legi, Codul Muncii care stipulează că prin concurs persoanele se angajează pe un termen determinat, în cazul lui V.Cărăuş pe 5 ani, iar Codul Educației nu permite aflarea în funcția de șef al unei instituții școlare sau preșcolare a persoanei care a împlinit 65 de ani. În cererea sa către judecată dl Cărăuș s-a referit şi la prevederile art. 7 din Legea nr. 121 din 25 mai 2012 ”Cu privire la asigurarea egalității” conform căreia este înterzisă discriminarea în câmpul muncii: ”Am fost limitat în drepturile mele pe criteriu de vârstă, deşi am câștigat concursul în cauză”, ne-a relatat dl Cărăuș. 

Surse de la Direcţia Generală Educaţie Telenești ne-au relatat că se vor pronunța ceva mai târziu asupra deciziei judecătorești pentru că nu au luat cunoștință de documentul respectiv, menţio-nând că ar putea să atace decizia la Curtea de Apel Chișinău. 

Apropo, acum o lună, la Gimnaziul ”Anton Moraru” a mai avut loc un concurs de suplinire a funcției de director al instituției, în postul respectiv fiind desemnată Aurelia Bargan-Avaliani. Nicolae Florean, director-adjunct şi candidat la funcția de director a atacat în judecată decizia comisiei de concurs, motivând că s-au admis nereguli la aprecierea gradului său de calificare.

Asupra cazului dat și a poziției DGE vom reveni.

Ion Cernei                                                                                  

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker