Economie

Veste bună la început de an

Autoritățile centrale au anunțat că în anul curent vor fi reparaţi peste 800 km de drumuri naționale și locale. Pe majoritatea dintre acestea vor continua lucrările începute în anii precedenți, dar sunt și drumuri care în 2018 urmează să fie construite de la zero, relatează www.consiliul.rezina.md.

 

În total, în Bugetul de stat pentru 2018, pentru aceste lucrări sunt prevăzuţi peste patru miliarde de lei, surse provenite din Fondul rutier, de la autoritățile publice locale de nivelul unu și doi, dar și din surse externe (Banca Mondială, BERD sau BEI).

Printre porțiunile de drum preconizate pentru remodernizare în anul 2018 se numără și drumul regional Țânțăreni-Chiștelnița- (raionul Teleneşti; prin Scorţeni) -Ignăței-Trifești. Aceasta înseamnă căi de acces moderne pentru locuitorii satelor Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzeși, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina şi pentru călătorii care vor tranzita aceste localităţi.

La moment responsabilii din cadrul Consiliului raional Rezina sunt antrenați în perfectarea Certificatului de Urbanism solicitat de către Administrația de Stat a Drumurilor, necesar pentru efectuarea lucrărilor de proiectare a tronsonului nominalizat, precizează sursa citată. 

În imagine: şoseau prin satul Trifeşti. Foto din arhiva CUVÂNTUL-ui.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker