Evenimente

Republica Moldova, premiată cu locul I la concursul anual de vinuri

Graţie vinului “Chardonnay Sweet”, din zona centrală a Orheiului, produs de compania “Chateau Vartely”, Republica Moldova s-a clasat pe locul I la categoria vin de desert, în cadrul concursului tradițional de vinuri, desfășurat anual de către Organizația Mondială a Comerțului, la Geneva, relatează serviciul de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.             

Potrivit sursei citate, Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediția precedentă, din 2016, țara noastră a câștigat, în premieră în istoria acestui concurs, podiumul la două categorii concomitent. Mărcile desemnate câștigătoare în 2016 au fost “Pinot Grigio de Purcari” la categoria vin alb și “Kagor Pastoral” la categoria vin de desert.

În acest an, printre statele care și-au prezentat produsele vinicole naționale la toate cele trei categorii tradiționale: vin alb, vin roșu și vin de desert se enumeră Australia, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Chile, Republica Cehă, Italia, Federația Rusă, Franța, Portugalia, România, Statele Unite ale Americii ş.a. Concursul a fost organizat în două etape, iar aprecierea calității, aromei și nuanței vinurilor a fost efectuată după o anumită formulă stabilită de experții sistemului mondial de comerț. Jurizarea pentru fiecare categorie separată a fost realizată de către diplomații statelor membre ale Organizației Mondiale a Comerțului, precum și de către înalții funcționari internaționali ai diverselor organizații cu sediul la Geneva.

Foto: mei.gov.md

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close