EvenimenteOrheiPolitic

Şefii “Pentru Orhei” se schimbă ca mănuşile

Asociaţia Obştească “Pentru Orhei”, care este utilizată de Ilan Şor şi echipa acestuia pentru finanţarea şi organizarea diverselor acţiuni publice – sociale, culturale, etc., are un nou şef. Ca şi conducătorii precedenţi, actualul preşedinte este o persoană foarte apropiată lui Şor. Este vorba despre Pavel Verejanu, până acum cunoscut ca lider al fracţiunii majoritare din Consiliul Municipal Orhei şi unul din fruntaşii Partidului „Șor”. Verejanu este deja al patrulea şef al “Pentru Orhei”, în decurs de puțin peste 2 ani de la înfiinţarea acestei organizații, relatează www.radioorhei.info.

Potrivit ultimelor modificări înregistrate la Ministerul Justiției, Pavel Verejanu a devenit președinte al asociaţiei la sfârşitul lunii decembrie trecut. El l-a înlocuit pe Viorel Melnic, fostul șef al Serviciului Vamal și fostul acționar al „Unibank” – una din cele trei bănci devalizate în contextul miliardului furat. Viorel Melnic a fost asociat cu Ilan Şor în afacerea cu magazinele duty-free din Kârgâzstan, care ulterior a fost cedată unei firme din Federația Rusă, după cum a dezvăluit o investigaţie RISE Moldova.

Înainte de Melnic, „Pentru Orhei” a fost condusă de Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor. Şi mai înainte, în fruntea asociaţiei s-a aflat Maria Albot, soțul căreia,  Sergiu Albot, a fost președinte al „Băncii Sociale”. După ce Ilan Şor a ajuns primar la Orhei, Sergiu Albot a condus o perioadă de timp ÎM ”Orhei-Transport”. În afară de președintă la “Pentru Orhei”, Maria Albot a fost şi vicepreşedintă a Fundaţiei de caritate “Miron Șor”, dar şi angajată a companiei ”Dufremol”, care face parte din grupul companiilor gestionate de familia Şor. Atât firma „Dufremol”, cât şi angajaţii acesteia s-au remarcat prin donaţiile de câteva milioane de lei, virate pe contul MSPR „Ravnopravie” în 2015, când Ilan Şor candida din partea acestei formaţiuni la funcţia de primar de  Orhei.

Sursa foto: Publika.md

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker